Quelqu'un a t il entendu parler de ce possible nouveau whisky belge, réalisé par la célèbre brasserie het anker (entre autres: Gouden Carolus) ?
Le Gouden Carolus Single malt.
Si quelqu'un a des infos, je prends!

Merci,
David
Modérateur : Modérateurs
La seule Carolus que je connais, c'est l'eau à bulle Alsacienne...Cypho51 a écrit :Quelqu'un a t il entendu parler de ce possible nouveau whisky belge, réalisé par la célèbre brasserie het anker (entre autres: Gouden Carolus) ?
Le Gouden Carolus Single malt.
David
Das esch awer eps, s'esch Carola ond net Carolus !Jean-Michel a écrit :La seule Carolus que je connais, c'est l'eau à bulle Alsacienne...Cypho51 a écrit :Quelqu'un a t il entendu parler de ce possible nouveau whisky belge, réalisé par la célèbre brasserie het anker (entre autres: Gouden Carolus) ?
Le Gouden Carolus Single malt.
David
La brasserie est la propriété de la famillen Van Breedam depuis 1873, quand Louis van Breedam l'acheta avec sa soeur En fait Louis van Breedam n'avait aucun passé brassicole. Il est issu d'une famille de meuniers qui pratiquait la distillation du genièvre à Blaasveld depuis le 17ème siècle. C'est cette ancienne tradition familiale qui a fait rêver Charles Leclef, représentant la cinquième génération de Van Breedam à la tête de la brasserie.Site de Gouden Carolus a écrit : De brouwerij is al sinds 1873 in handen van de familie Van Breedam, toen Louis Van Breedam samen met zijn zus de brouwerij overkocht. Eigenlijk had Louis Van Breedam helemaal geen brouwersverleden. Hij kwam uit een ‘meuldersgeslacht’ dat sinds de 17e eeuw een jeneverstokerij had in Blaasveld. Die familiegeschiedenis deed Charles Leclef, de vijfde Van Breedam-generatie aan het roer van de brouwerij, dromen.
Hoe zou het perfecte huwelijk tussen beide tradities, tussen stokerij en brouwerij, smaken? Als een fijne single malt whisky met de spirit van een Gouden Carolus Tripel. In 2003 liet hij het bier tot alcohol distilleren. Na vier jaar is het nu tijd om te proeven. Een whisky krijgt pas zijn etiket nadat hij drie jaar en een dag in een eiken vat heeft kunnen rijpen. Het Anker liet zijn single malt nog een jaartje langer liggen. Het hout bepaalt mee de kleur en de aroma’s van deze bijzondere drank. De brouwerij verkoos om de natuurlijke kleur te respecteren en te behouden. Deze whisky is gedistilleerd op basis van het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel. Deze unieke combinatie zorgt voor een zeer evenwichtige en zuivere smaak, met diverse fruit- en hout toetsen. De Gouden Carolus Single Malt is een exclusief goed, waarvan dit jaar slechts 2.500 flessen vrijgegeven worden. Nu onlangs de eerste versies van Belgische Whisky’s op de markt zijn gebracht, is dankzij Gouden Carolus Single Malt voor de volgende generaties een nieuwe Belgische traditie geboren, waaraan Het Anker door de jaren heen verder zal bouwen.
Jean-Michel a écrit :La seule Carolus que je connais, c'est l'eau à bulle Alsacienne...
Aaaarghhhh...Serge a écrit :Das esch awer eps, s'esch Carola ond net Carolus !